Banaanichipsit, jotka valmistetaan runsaasti kaliumia sisältävistä banaaneista, ovat loistava välipala kotona, matkalla, koulussa tai työssä. Ne korvaavat makeiset täydellisesti, ovat herkullisia ja rapeita. Kuten niiden raakat vastineet, banaanichipsit ovat runsas lähde vitamiineille, kuten: A, B, D, E ja K. Tällaisen koostumuksen ansiosta banaanichipsit vaikuttavat positiivisesti verenpaineeseen, auttavat lihaskipujen torjunnassa ja parantavat mielialaamme ja hyvinvointiamme. Kuivatut banaanit sisältävät myös serotoniinia, ainetta, joka vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja edistää hyvinvointia. Serotoniini vaikuttaa myös hermostoon, auttaa stressissä ja helpottaa nukahtamista. Siksi banaanichipsejä kannattaa suositella ihmisille, jotka kärsivät unettomuudesta ja joilla on yleisesti vaikeuksia stressin hallinnassa. <strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong> Energiasisältö 2225 kJ/533 kcal - 26% RWS* Rasva 31 g - 44% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot mukaan lukien tyydyttyne...
Herne on palkokasvi. Herne on hyvä proteiinin lähde, se tarjoaa myös hiilihydraatteja sekä kuitua, joka parantaa ruoansulatusta. Lisäksi herneellä on emäksistä vaikutusta. Se on perusainesosa sotilaallisessa hernekeitossa, mutta se sopii erinomaisesti erilaisiin levitteisiin, keittoihin tai salaatteihin.
Mantelilastut, kuten itse mantelit, ovat ravinteita täynnä. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiinia ja kuitua, ja näin ollen niillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ne sisältävät runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat ovat välttämätön osa terveellistä ruokavaliota. Uskotaan, että niiden säännöllinen nauttiminen voi alentaa kokonaiskolesterolitasoa. Mantelit ovat myös E-vitamiinin lähde, joka on tunnettu antioksidantti, aine, joka estää hapettumisprosessit, avaa verisuonia ja ehkäisee sydänsairauksia sekä hidastaa solujen ikääntymistä. Uskotaan, että mantelit edistävät terveiden luiden ylläpitämistä niiden sisältämien ainesosien, kuten kalsiumin, magnesiumin, mangaanin, kuparin, K-vitamiinin, proteiinin ja sinkin, ansiosta. Lisäksi mantelit sisältävät B-vitamiineja, kuitua ja fosforia.
<strong>Koostumus:</strong> mantelit
<strong>Ravintoarvo 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 2489kJ/602kcal - 30% VRN*
Rasva 50,6g - 72%
josta tyydyttyneet rasvahapot 3,9g - 20%
Hiilihydraatit 9,5g - 4%
josta sokerit 5g - 6%
Maapähkinöitä, joita kutsutaan myös maapähkinöiksi tai pähkinöiksi, erottuvat muiden pähkinöiden joukosta suurimmalla proteiinipitoisuudellaan. Kuitenkin, todellisuudessa maapähkinät eivät ole pähkinöitä, vaan palkokasvien siemeniä, mikä selittää niiden korkean proteiinipitoisuuden. Nämä pähkinät ovat peräisin Etelä-Amerikasta, todennäköisesti Brasiliasta. Maapähkinät ovat melko kaloripitoisia - 100 g:ssa on lähes 600 kaloria. Ne ovat rikkaita tyydyttymättömistä rasvahapoista, jotka vaikuttavat positiivisesti sydämeen, säätelevät verensokeritasoa ja verenpainetta. Maapähkinöissä on myös runsaasti E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti, sekä B-vitamiineja, erityisesti foolihappoa ja niasiinia. Ne sisältävät myös sinkkiä, fosforia, magnesiumia, seleeniä, kalsiumia ja rautaa. Ne ovat kuitupitoisuuden ja arginiinin aarreaitta - aminohappo, joka on erityisen tärkeä urheilijoille, koska se lisää lihasten verenkiertoa ja kestävyyttä harjoituksen aikana.
<strong>Koostumus:</strong> paahdetut suolattomat maapähkinät
<strong>Ravintoarvo 100 g:ssa</strong>
Mantelilastut, kuten itse mantelit, ovat ravinteita täynnä. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuituja, joten niillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Niissä on runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat ovat välttämätön osa terveellistä ruokavaliota. Uskotaan, että niiden säännöllinen kulutus voi vähentää kokonaiskolesterolitasoa. Mantelit ovat myös rikkaita E-vitamiinin, tunnetun antioksidantin, suhteen, joka estää hapettumisprosessit, puhdistaa verisuonia ja ehkäisee sydänsairauksia sekä hidastaa solujen ikääntymistä. Uskotaan, että mantelit auttavat ylläpitämään terveitä luita kalsiumin, magnesiumin, mangaanin, kuparin, K-vitamiinin, proteiinien ja sinkin avulla. Lisäksi mantelit sisältävät: B-vitamiineja, kuituja ja fosforia. & Nbsp; <strong> Koostumus: </strong> mantelit & nbsp; <strong> ravintoarvo 100g: ssa </strong> energiarvo
Kikherneet ovat kikherneitä tai hiusherneitä, ja ne kuuluvat palkokasvien ryhmään. Kikherneet ovat erinomainen proteiinin ja välttämättömien aminohappojen lähde, joten ne voivat korvata lihan. Ne ovat myös monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähde. Kikherneet tarjoavat keholle erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien merkittäviä määriä fosforia, B9-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Ne sisältävät myös tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kikherneet ovat vähäkalorisia ja niillä on matala glykeeminen indeksi, ja niiden sisältämä kuitu auttaa vähentämään triglyseriditasoja ja "huonon" kolesterolin määrää. Kikherneitä arvostavat erityisesti vegaanit ja allergikoista kärsivät. Kikhernejauho valmistetaan palkokasveista, ja näin ollen tämä jauho on ainutlaatuinen proteiinipitoisuudeltaan, kun taas maku muistuttaa umami-makua. Tämän jauhon glykeeminen indeksi on lähes puolet vehnäjauhon glykeemisestä indeksistä, vain 35.